Jednostavna priprema, a ukus neverovatan. Pitu možete poslužiti i sa sladoledom od vanile.

Sastojci: 

Za testo: 

300 g brašna

225 g hladnog putera iseckanog na tanke listiće

100 ml hladne vode

1 kašika šećera

1 kašičica soli

Za fil:

6-8 jabuka oguliti i iseći na tanke listiće

1 šolja šećera

1 kašika soka od limuna

3 kašike gustina ili brašna

1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)

Priprema: 

Umesiti sve sastojke za testo u multipraktiku ili ručno. Nemojte predugo da mesite. Podelite testo na dva dela, umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru sat ili dva. Za to vreme pripremite fil (isto sve sastojke samo pomešate). Kada testo bude spremo razvući jednu polovinu oklagijom i staviti u pleh za pečenje prečnika 25 cm. Pleh prethodno namazati puterom. Izručiti fil od jabuka preko, pa preko naseckati kockice putera. Uzeti drugu polovinu testa, razvući oklagijom i prebaciti preko fila. Obavezno zasecite koru da ne bi došlo do pucanja prilikom pečenja. Peći na 200°C 15 minuta, pa smanjiti na 170°C i peći još 40 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs