Potopite krasac u toplo mleko u vanglicu dodajte šećer i pustite da se istopi. Dodajte jogurt, jaje ulje, brašno, so i zamesite ne mnogo tvrdo testo. Pokrite i pustite da naraste, a zatim ga premesite još jednom. Testo istresite na pobrašnjivenu poveršinu vadite kuglice, valjajte uzane i dugačke valjčiće. Spojte u vrhu dve, i pletite kiku.
Tako uradite i sa tri , četiri i pet valjčića. Pustite da malo narastu, pospite susamom. Peciva možete praviti slana i slatka. Ako su slana pospite krupnom solju, ako su slatka pospite mlevenim šećerom Pecite na 200 stepeni 20 min.
Prijatno dragi moji!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus