Aligot je jelo sa juga Francuske koje je jedna vrsta pire krompira. Vi ga možete jesti kao prilog uz neko meso, ali i kao ukusnu i brzu večeru. Francuzi obično ovo jelo spremaju sa nekoliko vrsta sireva, ali vi možete koristiti samo jedan.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 g kačkavalja (po želji, a možete da pomešate i dve vrste)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 30 g putera
- so, biber
Priprema:
Krompir isecite na kockice i skuvajte. Posolite. Kačkavalj izrendajte. U drugoj šerpi otopite veću kocku putera sa pavlakom za kuvanje i celim čenovima belog luka. Kuvajte dok ne provri. Krompir usitnite viljuškom. Dodajte kačkavalj i sjedinite. Zatim iz sosa od pavlake za kuvanje izvadite beli luk i dodajte u krompir, pobiberite. Dobro sjedinite da dobijete kao testo. Servirajte.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus