1. Prokuvajte sirće, vodu, šećer i so.
2. Isecite tikvice na trake (kocke ili kolutove), kako vam više odgovara.
3. Isecite luk. Kad voda provri ubacite manju količinu seckanih tikvica i poklopite. Smesa vode i sirćeta tada će "stati", a tikvice su gotove kada ponovno provri.
4. Ponovite dok ne upotrebite svu količinu. Ponovite postupak i sa paprikom (seckanom na komadiće).
5. U teglice koje ste dobro oprali, osušili, i stavili 20-ak minuta na 100 stepeni u rernu stavite kašiku gorušice, kašiku bibera u zrnu, 2 lovorova lista, papričice. Preko toga složite tikvice i prelijte smesom vode i sirćeta. Teglice odmah dobro zatvorite.
6. Ukus ukiseljenih tikvica zavisiće od začina koje ste koristili. Po želji, možete dodati bosiljak, ruzmarin.
Izvor: Magično bilje
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus