Potrebno je 10 namirnica 

200 g kukuruznog griza 

8dl vode 

50g putera 

200g tvrdog kravljeg sira 

100g panceta 

300g srpske kobasice 

200g paradajza 

200g ajvara 

so po ukusu

biber po ukusu

Pročitajte i: Kada budete pročitali koliko je zdrava, ješćete palentu svaki dan

Priprema: 

U ključalu posoljenu vodu dodati puter, potom palentu i masu mešati dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Tako dobijenoj masi dodati izdrobljeni sir i sve izmeša. 

Srpsku kobasicu ispeći na zagrejanom tiganju uz dodatak pancete. 

Paradajz takođe izgrilovati.

Na tanjiru služiti kuvanu palentu sa Srpskom kobasicom, pancetom, grilovanim paradajzom i ajvarom. Uz jelo poslužiti kiselo mleko. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: ukusnoibrzo.rs