Potrebno je 10 namirnica
200 g kukuruznog griza
8dl vode
50g putera
200g tvrdog kravljeg sira
100g panceta
300g srpske kobasice
200g paradajza
200g ajvara
so po ukusu
biber po ukusu
Priprema:
U ključalu posoljenu vodu dodati puter, potom palentu i masu mešati dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Tako dobijenoj masi dodati izdrobljeni sir i sve izmeša.
Srpsku kobasicu ispeći na zagrejanom tiganju uz dodatak pancete.
Paradajz takođe izgrilovati.
Na tanjiru služiti kuvanu palentu sa Srpskom kobasicom, pancetom, grilovanim paradajzom i ajvarom. Uz jelo poslužiti kiselo mleko. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ukusnoibrzo.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus