Bićete sigurno iznenađeni koliko će vaš pod zablistati...
1. Svakodnevno brisanje podova.
Najefikasniji način da podovi budu uvek čisti jeste da ih održavate svaki dan. Pripremite zoger koju ćete odložiti u kuhinji. Pred spavanje naprskajte ga sa vodom i sodom bikarbonom i brzopotezno obrišite podove.
2. Najbolji materijal za podove - mikrofiber.
Krpa ili umetak za zoger uvek neka budu od ovog materijala. Bez obzira da li su podovi od drveta ili pločica mikrofiber najbolje čisti i odličan je za sve materijale.
Pogledajte i Moćno sirće: Napravite prirodno sredstvo za čišćenje podova
3. Izbegavajte proizvode na kojima piše "visoki sjaj" .
Ovakva sredstva u sebi često imaju supstance koje kratkotrajno zasjaje na podove, ali na dugoročne staze mogu ih veoma oštetiti.
4. Napravite sami tečnost za podove.
U prskalicu stavite litar vode, 2 kašike sode bikarbobe i 2 kašike jabukovog sirćeta. Kada usisate ili pometete pod, poprskajte ga ovim prirodnim sredstvom i prebrišite. Takođe u ovu tečnost možete da stavite i koju kap limuna zbog svežine.
5. Redovno održavajte zogere i krpe.
Posle svakog brisanja, dobro ih operite i osušite. Smanjićete bakterije i kad budete brisali pod u kuhinji krpe ili zoger će uvek biti spreman.
PROČITAJTE JOŠ: Trik za blistave podove: Dodajte OVAJ sastojak i dom će blistati kao nikad do sad
Još saveta:
- Ne koristite iste krpe, zogere ili sredstva za kuhinju i ostale delove doma.
- Odvojite malo prostora u kuhinji gde ćete ostavljati stvari za brisanje. Tako će vam uvek biti pri ruci.
- Drvene podove prebrišite s dobro oceđenom krpom jer višak vlage ulazi u pukotine među daskama, oštećuje parket i može uzrokovati i podizanje istog.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus