Tikvice možete koristiti za pripremu supa, pita, puniti ih pirinčem ili mesom.
Objavljeno 14.09.2014. 16:09h
Tikvice spadaju u povrće koje nam pruža bezbroj mogućnosti kombinovanja sa drugim namirnicama. Lako se pripremaju, ali su i veoma zdrave. Hranljivi sastojci iz tikvica imaju brojna povoljna dejstva na zdravlje: magnezijum pomaže u snižavanju pritiska, vitamini C i A sprečavaju razvoj ateroskleroze, hranljiva vlakna utiču na snižavanje holesterola, kao i na čišćenje toksina iz debelog creva.
Tikvice aktiviraju metabolizam ćelija, poboljšavaju rad mozga, doprinose vitalnosti organizma.
Za vas smo izabrali sedam recepata za neodoljive specijalitete s tikvicama
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu