Čokoladni sladoled s maslacem od kikirikija
Sastojci:
2 dcl grčkog ili običnog jogurta ( grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
2 dcl slatke pavlake
5 supenih kašika kakaa
70g šećera
100g kremastog maslaca od kikirikija
Pogledajte i Domaći sladoled od čokolade
Priprema: Sve sastojke stavite u blender i umutite. Možete se poslužiti i mikserom. Sipajte u činiju pogodnu za zamrzavanje i mućenje jer ćete sladoled morati da hladite 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi i malo mutiti.
Sladoled od breskve
Sastojci:
6 velikih zrelih breskvi
80 g šećera
2 dcl slatke pavlake
1 supena kašika soka od limuna
prstohvat soli
Pogledajte i Čizkejk sladoled
Priprema: Ogulite i isecite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i dobro izmešajte. Ako nemate bledner, poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.
Sladoled od banane i badema
Sastojci:
3 zrele banane
3 kašike iseckanih badema
2 dcl slatke pavlake ili jogurta
Pogledajte i Napravite domaći sladoled od samo jednog sastojka
Priprema: Banane oljuštite, isecite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima proverite da li su smrznute) i ubacite u blender zajedno s pavlakom ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe i kašikom ih lagano umešajte u smesu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus