Brzo i lako se spremaju! A idealni su uz jogurt, pavlaku ili kečap.

Sastojci: 

5 srednjih krompira

2 šargarepe

150 g gaude

2 kašike sitno sečenog lista peršuna

2 jaja

50 g rastopljenog putera

1 kašičica čilija u prahu

1/2 kašičice bibera

1 ravna kašika soli

PROČITAJTE JOŠ: Brzi uštipci

Priprema:

Narendati sir i šargarepu. Peršun sitno iseckati. Krompir oljuštiti, narendati i staviti u hladnu vodu, da ne pocrni. Ocediti krompir, pa ga sjediniti sa šargarepom, sirom, peršunom i jajima. Dodati i začine (so, čili, biber), sve dobro promešati da se sjedini. Otopiti puter pa i njega umešati. U plehu obloženom papirom za pečenje, formirati zalogaje od krompira, ja sam koristila modlu kako bi bilo dekorativnije, ali nije obavezno (debljina svakog zalogaja je 7-8 mm). Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta. Pleh staviti prvo dole kako bi se uhvatila korica (da sir ne curi), a zatim ga podići na žicu u sredini rerne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Oklagija