Stručnjaci preporučuju da voće treba jesti 20 do 30 minuta pre obroka. Glavni razlog za to je taj što plodovi sadrže šećer i zbog toga im treba više vremena da se rastvore i probave. Osim toga, ukoliko jedete voće nakon obroka, gube se hranjive materije iz voća.
Pogledajte i Ove stvari nemojte raditi nakon obroka
U nastavku su neki od glavnih razloga zašto voće treba jesti pre obroka:
Voće uvek treba jesti 30-ak minuta pre jela. A ako želite da jedete voće nakon obroka, onda pričekajte tri sata (nakon što se hrana probavi). Ukoliko jedete voće pre jela, smanjićete i porcije obroka jer ćete se osećati sitim.
Budući da naše telo ne dobija hranu tokom osam do devet sati sna, preporučuje se da uključite voće svakog jutra u svoju ishranu (pre doručka). To pomaže u povećanju nivoa energije. Konzumiranje voća je dobar način započinjanja dana.
Izbegavajte da jedete voće kao prilog uz obrok. Isto tako, konzumiranje voća kao deserta ne daje najbolje rezultate za telo, naročito ako su plodovi iseckani i pomešani sa šećerom.
Nastojite da izbegavate konzervirano, smrznuto voće ili voće koje je obrađeno. Takvi plodovi imaju visok sadržaj šećera, konzervansa ili drugih hemijskih dodataka koji mogu biti štetni za telo. Oni se ne smatraju zdravim voćem.
Konzumiranje zdravih plodova svako jutro na prazan želudac (pre doručka), pomaže telu da apsorbuje sve potrebne i bitne elemente koji se nalaze u voću.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus