Ako niste baš bili vešti u pripremi krmenadli jer je mesto često bilo suvo i žilavo, ovi saveti će vam sigurno dobro doći.

Marinada

Napravite mešavinu vode, soli, šećera i začina i ostavite krmenadle da prenoće u toj smesi. Od začina za ovu marinadu preporučujemo crni biber, beli luk i majčinu dušicu.

Pogledajte i Marinada za svinjske krmenadle

Okrećite meso

Povremeno okrećite meso tokom prženja da dobije hrskavu koricu. Šećer iz kupke pruža mesu finu boju, ali je potrebno češće okretanje da ne zagori.

Pogledajte i 6 grešaka u pripremi krmenadli

Budite strpljivi

Kada ste ispržili krmenadle i one poprimile željenu boju sa svih strana, ostavite ih da odstoje 15-ak minuta pre nego što ih isečete.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa