Lubenica prerezana napola koja služi kao ogledni primerak u prodavnicama nikada ne bi trebala biti jedino merilo za kupovinu čitave lubenice.
Naime, neupućenost u osnovne karakteristike sveže i zrele lubenice nerietko završi razočarenjem nakon što je donesemo kući i isprobamo sadržaj.
Pročitajte i Najbrži način sečenja lubenice (VIDEO)
1. Šare na lubenici odaju njenu starost, stoga uvek birajte onu sa svetlijim šarama jer takve su zrelije, samim tim ukusnije i sočnije. Osim toga strana na kojoj je lubenica ležala na zemlji treba biti žute boje, bela pak ili svetlozelena boja znak su nedovoljno zrelog ploda.
2. Obratite pažnju na težinu lubenice, ukoliko je za veličinu neočekivano lagana znači kako je njen sadržaj suv i nema dovoljno soka.
3. Ukoliko lubenica ima peteljku i ona vam može biti merilo svežine, naime zavinuta peteljka znak je zrelog i svežeg sadržaja.
4. Zvuk sočne lubenice treba da odzvanja, stoga je uzmite u ruke i člankom prsta kuckajte po njoj sa svih strana, ukoliko je zvuk tup, ne kupujte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus