Kada su naše bake bile tinejdžerke, tržište kozmetike je bilo tek u nastajanju. U prodavnicama nije bilo mnogo proizvoda, kao danas, zbog čega su naše bake bile primorane da koriste kućne metode i same pripremaju kozmetičke proizvode. Izbegavanje štetne hemije je sada nešto što je trend, a one tada jednostavno nisu imale drugog izbora!
Međutim, dovoljno je pogledati stare fotografije da vas napusti svaki skepticizam. Žene nikada nisu izgledale senzualnije nego tada, tako da to potvrđuje da su domaći kozmetički preparati zasita bili efikasni!
Pogledajte i 7 trikova za negu lepote koji će vam uštedeti novac
Koje beauty metode naših baka mogu i nama danas pomoći?
Domaći balzam za usne
Možete ići u najbližu apoteku i kupiti jedan od stotinu balzama sa različitim sastojcima za negu usana, ali možete i same pripremiti svoj balzam. Tek onda ćete biti sigurne da je proizvod stvarno prirodan. Naše bake najčešće su se brinule o pravilnom hidriranju usana, koristeći bademovo ulje.
Bujne obrve
Da bi poboljšale stanje dlačica, mazale su trepavice i obrve ricinusovim uljem.
Jaki nokti
Već nekoliko sezona najveći trend za nokte je nadogradnja, ali naše bake o tome nisu ni sanjale. Šta su radile kako bi ojačale nokte? Jele su proizvode koji sadrže kalcijum, cink i vitamin A.
Bez obzira na veliki broj preparata koje nam nude kozmetičarske kuće i danas bi trebalo pratiti ovaj savet i jesti hranu koja će na prirodan način ojačati naše nokte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ženski magazin.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus