1. Potopite crveni luk u hladnu vodu kako biste smanjili njegovu ljutinu. Ovaj trik iskoristite kada pripremate salatu ili neko drugo jelo koje zahteva sveže komadiće luka. 

2. Dodajte prstohvat soli u bilo koju poslasticu s čokoladom, i tako naglasite ukus ove tamne namirnice. 

Pogledajte i Bakini saveti i trikovi za bolje snalaženje u kuhinji

3. Ukoliko želite da svoje kuvanje dovedete na nov nivo, počnite da koristite balzamiko sirće. On se dobro slaže s jagodama, pečenim povrćem i rezancima. Ne samo da je ukusan, već je i zdrav. 

4. Ako želite lepu smeđu koricu na pečenju, meso pre pečenja obrišite papirnim ubrusom kako bi uklonili dodatnu vlažnost. Uvek meso stavljajte na vruć tiganj, i uvek osigurajte dovoljno mesta za termičku obradu na vrućoj podlozi. Nemojte preterivati s količinom mesa u tiganju!

5. Dodajte malo votke u testo za pitu, i tako ga učinite ekstra "pahuljastim". Testo će vam bolje ispasti ako prilikom mešenja koristite hladne komadiće maslaca. 

Pogledajte i Kulinarski trikovi: Evo kada je pravo vreme da posolite jelo

6. Želite da vam kajgana bude posebno mekana i slasna? Ubacite u nju malo kukuruznog skroba koji sprečava jaja da se previše ispeku. 

7. Ako nemate vremena za laganu termičku obradu mesa ili dugu marinadu, sveže meso možete omekšati i s malo sode bikarbone. Snažan ukus sode u brzopoteznoj marinadi "kamuflirajte" s malo limunovog soka.

8. Održavajte kuhinjske noževe na pravilan način pa će vam duže trajati, a jela će biti bolja. Nemojte ih previše natapati u vodi, perite ih ručno, a držite ih u drvenom stalku koji ih najmanje "troši". 

Pogledajte i Trikovi koji će vam pomoći da spasite upropašćeno jelo

9. Uskladite temperaturu hrane koju služite s tanjirima na koje ih stavljate. Topla jela poslužite na tanjiru koji ste na pet minuta zagrejali u rerni na 200 stepeni, a deserte na tanjirima koje ste dvadesetak minuta držali u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer