Kada poželite da se zasladite omiljenom tortom, a nemate vremena za pečenje kora i mućenje filova - ovo je idealan recept za vas.  Priprema nije mnogo teška ni dugotrajna, pa se mogu oprobati i ne baš vešte domaćice.

Evo kako se pravi ova brza slasna torta

Sastojci:

500 g piškota

425 g višanja iz kompota

½ šoljice džema od višanja

250 ml hladne kafe

900 ml slatke pavlake za šlag

1 kašika šećera

1 kašičica ekstrakta od vanile

500 g rendane čokolade za kuvanje

Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladna torta koja se ne peče

Priprema:

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro izmešajte.

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomješajte ih s džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile i umutite čvrsti šlag.

4. Pripremite tacnu za tortu na koju ćete slagati sastojke i koja vam može stati u frižider. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, te je potom odložite na tacnu, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite s ostatkom pavlake i obilno pospite s izrendanom čokoladom za kuvanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: zadovoljna.hr