Sastojci: oko 800 g keksa (treba vam oko 16 komada po redu, a trebaće vam 4 reda), 300 g čokolade za kuvanje, 6 kašika ulja.

Fil I: 1l soka od pomorandže, 3 pudinga sa ukusom vanile, 3 kašike šećera, 200 g margarina, 100 g šećera u prahu.

Fil II: 300 g jagoda (mogu i maline, kupine, šta god volite), 400 ml vode, 2 pudinga sa ukusom jagode, 8 kašika šećera, 50 g margarina.

Pogledajte i 7 recepata za torte koje se ne peku

Priprema:

Razmutiti puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak staviti da provri.

Zakuvati puding kad provri pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Jagodama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za pire i ostaviti da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.

Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode, pa zakuvati u kašu od jagoda. Kada se zgusne dodati 50 g margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre. Dok čekate da se filovi ohlade, otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je ređe, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne, malo opet zagrejte.

Složiti prvi red od 16 keksića u oblik koji vama odgovara, pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne. Ulupati penasto 200 g margarina sa šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding i sve umutiti. Pošto se kaša od jagoda stegla, umutiti mikserom da malo otpusti.

Na keks naneti fil od vanile, pa od voća i opet poslagati preko keks, pa premazati čokoladom. Ponavljati postupak dok ne utrošite i poslednji red keksa, njega takođe premazati čokoladom. Okolo po želji ukrasite posnim šlagom.

Ostavite da odstoji preko noći, da se keks opusti kako bi torta mogla da se seče. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domacirecepti.net