Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, ali ga vezuju i za Bosnu, Bugarsku, Crnu Goru. a u Makedoniji mu je ime - bakrdan.

Prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.

Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.

Jednostavno ga je pripremiti, potrbni sastojci su:

500 g kukuruznog brašna

1 l vode

mast i so

Pročitajte i Kačamak sa čvarcima

Priprema se tako što u posoljenu vodu dodate kašiku masti. Kada voda provri dodajte kukuruzno brašno polako uz neprestano mešanje sve dok smesa ne dobije gustinu.

Prilog uz kačamak izaberite po svom izboru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/