Kačamak ili palenta je tradiconalno srpsko jelo, ali ga vezuju i za Bosnu, Bugarsku, Crnu Goru. a u Makedoniji mu je ime - bakrdan.
Prvi se od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak ili već po želji i ukusu, varijacije su razne.
Ovaj pomalo zaboravljeni specijalitet je vrlo ukusan i zdrav.
Jednostavno ga je pripremiti, potrbni sastojci su:
500 g kukuruznog brašna
1 l vode
mast i so
Pročitajte i Kačamak sa čvarcima
Priprema se tako što u posoljenu vodu dodate kašiku masti. Kada voda provri dodajte kukuruzno brašno polako uz neprestano mešanje sve dok smesa ne dobije gustinu.
Prilog uz kačamak izaberite po svom izboru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Domaći kolač sa jabukama
Gulaš od šampinjona za ručak
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku novogodišnje kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu