Kako bismo sprečili bilo kakvu mogućnost oboljenja od karcinoma, potrebno je da reagujemo na vreme i da promenimo našu ishranu. Hrana koja će doprineti prevenciji bi trebalo da bude bez šećera, pesticida i herbicida. I ukoliko zaista želite da vaše telo bude jako i zdravo, konzumirajte neke od sledećih namirnica svakodnevno.

Pogledajte i Mešavina ovih začina je odlična prevencija raka

Prokelj: Dokazano je da ubija matične ćelije koje su uzročnici dobijanja raka, kao i ponovnog oboljenja od ove bolesti.

Kurkuma: Ova biljka se koristi protiv upale, ali i štiti telo od radijacije.

Pšenična trava: U sastavu ove biljke nalaze se  antikancerogeni vitamini, minerali, selen, leatril.

Kelj: Svi benefiti ove biljke proizilaze iz izotiocijanta, koje ona sadrži.

Pogledajte i  Sačuvajte zdravlje: 7 moćnih biljnih začina koji štite od raka 

Borovnice: 2010. godine, naučnici su došli do saznanja da su borovnice izazvale programiranu ćelijsku smrt ćelija raka dojke.

Beli luk: Nacionalni institut za rak, koji se nalazi u Kini, došao je 1989. godine do otkrića, da luk smanjuje stopu rizika od stvaranja raka želuca.

Graviola: Supstance koje se nalaze u ovom južnoafričkom voću, mogu da zaustave razvoj raka.

Pogledajte i Indijski začini leče različite vrste raka

Cvekla: Crveni pigment ove biljke sadrži antikancerogena jedinjenja. Cvekla je takođe poznata po tome što čisti krv i poboljšava varenje.

Pečurke (Rejši, Šitake): Dugo poznate u po tome što poboljšavaju imunitet, mnoge laboratorijske analize dokazale su i to da pečurke pomažu zaštiti od raka.

Brazilski orasi: Ovi orasi su jedan od najbogatihih izvora seleniuma. Doktor Peter Gliden iz SAD-e smatra, da kada bi svaka devojka uzimala 200mg dnevno, rizik od pojave raka bio bi niži za 82%.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa