Dobro je poznato da je doručak najbitniji obrok koji treba da imate u toku dana. Zato su ovsene pahuljice, koje ste ostavili preko noći u vodi ili mleku najbolji mogući doručak koji možete sebi da spremite. Možete ih pripremiti noć pre, tako da ujutru nećete imati mnogo posla. Pritom su bogate vlaknima i imaju odličan ukus, bilo da ih jedete tople ili hladne. Međutim, ovsenim pahuljicama nedostaju proteini, koje treba da nadoknadite - zbog energije i dobrog početka dana.
Ovaj recept menja "plan igre" jer sadrži 17g proteina. Koja je tajna? Izgnječeni pasulj. Ne brinite, nećete ga osetiti, jer samo dodaje laganu i kremastu teksturu, a i vanila i malina su ukusi koji su znatno jači od pasulja.
PROČITAJTE JOŠ: Kvalitetan doručak - zdrav početak dana
Pasulj takođe povećava količinu vlakana, tako da ovaj doručak sadrži oko 14g vlakana - što je odlično za doručak koji podstiče mršavljenje i dosta energije.
Sastojci:
1/4 šolje belog pasulja
1/2 šolje ovsenih pahuljica - oljuštenih i izmrvljenih
1 mala kašika čia semenki
2/3 šolje sojinog mleka sa ukusom vanile
1 mala kašika javorovog sirupa
10 sirovih badema, iseckanih
1/4 šolje malina
Priprema:
Stavite pasulj u staklenu teglu ili činiju i ispresujte ga uz pomoć viljuške. Dodajte pasulju ostale sastojke i stavite činiju ili teglu u frižider preko noći. Ujutru, izvadite dobijenu smesu iz frižidera, dobro je promešajte i uživajte u vašem ukusnom i zdravom doručku!
PROČITAJTE JOŠ: Zdrav doručak gotov za 5 minuta (VIDEO)
Kalorija: 307 kcal (iz masti 103)
Ukupno masti: 11,4g (od toga zasićenih 0,9g)
Natrijum: 111mg
Kalijum: 468mg
Ugljeni-hidrati: 54,5g
Vlakna: 14,1g
Šećer: 8,9g
Proteini: 16,8g
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Ženski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus