Nije potrebno mnogo truda ni vremena za pripremu ukusne poslastice, koja pritoom ne sasdrži ni jaja, brašno, mleko ni šećer. Ovi keksići su jeftini, zdravi i brzo se pripremaju.

Pogledajte i 5 dobrih razloga da jedete ovsenu kašu

Potrebni sastojci:

-2 veće zrele banane

-šoljica sitnih ovsenih pahuljica

Dodaci po želji (komadići čokolade, orasi, suvo grožđe)

Postupak:

Izgnječite banane i pomešajte ih sa ovsenim pahuljicama, a zatim ako želite dodajte suvo grožđe, komadiće čokolade, malo cimeta ili krupno seckane orahe.

Pošto su banane različite veličine i ne može se odrediti točna mera, ukoliko vam je smesa previše retka i tečna i ne možete oblikovati keksiće, slobodno dodajte još pahuljica.

Smesu uz pomoć kašike stavljajte na pleh za pečenje obložen masnim papirom i lagano ih oblikujte u keksiće. Dobićete oko 12-16 kom. Pecite na temperaturi od 160C, 15-ak minuta.

Odlični su topli odmah iz pećnice ali i 1-2 dana kasnije.

Pogledajte i Maska od ovsenih pahulja koja podmlađuje kožu

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: atma.hr