1. Šljive očistiti i tako prepolovljene poređati u pleh sa orasima.
2. Peći na oko 200 stepeni dok šljive dobro ne omekšaju, oko 20 minuta, zavisno od rerne. Ostaviti nekoliko minuta da se prohladi, zatim usitniti orahe u blenderu sa karanfilićem (ne potpuno samleti).
3. Orahe odložiti u činiju, a deo odvojiti sa strane za posipanje.
4. Ispasirati šljive sa kakaom i cimetom, pomešati sa orasima.
5. Rasporediti u posudice za serviranje i pospiti orasima i cimetom.
6. Ohladiti u frižideru do služenja. Ukoliko šljive nisu dovoljno slatke, prelijti poslasticu sa kašičicom meda, javorovog ili agavinog sirupa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: hronokuhinja.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus