1. Iseckati slaninu, propržiti je bez dodatka ulja i izvaditi na salvetu. Za krutone hleb iseći na kockice. Iseckati beli luk. Propržiti hleb i beli luk na masnoći od slaninice. Izvaditi takođe na salvetu da upije višak masnoće. Salatu oprati, očistiti i iscepkati.

2. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna i bademima. Posoliti i pobiberiti, pa time preliti salatu. Parmezan krupno narendati ili istrugati tanke listiće pomoću noža. Posuti salatu krutonima, slaninicom i parmezanom.

Pročitajte tekst: Cezar salata


Sastojci:

100 g dimljene slanine
2 parčeta tost hleba
2–3 čena belog luka
1 velika glavica hrskave zelene salate (ajsberg)
100 ml maslinovog ulja
sok od 1 limuna
2 kašike mlevenih badema  so, biber
30 g parmezana u komadu