1. Iseckati slaninu, propržiti je bez dodatka ulja i izvaditi na salvetu. Za krutone hleb iseći na kockice. Iseckati beli luk. Propržiti hleb i beli luk na masnoći od slaninice. Izvaditi takođe na salvetu da upije višak masnoće. Salatu oprati, očistiti i iscepkati.
2. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna i bademima. Posoliti i pobiberiti, pa time preliti salatu. Parmezan krupno narendati ili istrugati tanke listiće pomoću noža. Posuti salatu krutonima, slaninicom i parmezanom.
Pročitajte tekst: Cezar salata
Cezar salata sa slaninom
Ovo je jedna od mnogobrojnih varijanti ove salate, koja se od originalne razlikuje upravo po dodatoj slanini.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus