1. Iseckati slaninu, propržiti je bez dodatka ulja i izvaditi na salvetu. Za krutone hleb iseći na kockice. Iseckati beli luk. Propržiti hleb i beli luk na masnoći od slaninice. Izvaditi takođe na salvetu da upije višak masnoće. Salatu oprati, očistiti i iscepkati.
2. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna i bademima. Posoliti i pobiberiti, pa time preliti salatu. Parmezan krupno narendati ili istrugati tanke listiće pomoću noža. Posuti salatu krutonima, slaninicom i parmezanom.
Pročitajte tekst: Cezar salata
Cezar salata sa slaninom
Ovo je jedna od mnogobrojnih varijanti ove salate, koja se od originalne razlikuje upravo po dodatoj slanini.
Još iz kategorije
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu