1. Margarin izvadite pola sata do sat vremena ranije iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi. Dobro ga umutite sa šećerom u prahu.
2. Dodajte rum, zatim kesten-pire uz stalno mućenje mikserom. Kad se sjedini, dodajte orahe i na kraju keks, a mućenje nastavite varjačom.
3. Kalup za tortu obložite folijom s unutrašnjih strana, pospite s malo šećera u prahu i sipajte umućenu masu. Rasporedite ravnomerno po kalupu i gledajte da što više izravnate gornju površinu. Stavite u frižider da se ohladi.
4. Za fil u šerpu stavite vodu sa šećerom i vanilin-šećerom. Zagrejte dok voda ne proključa i šećer se ne istopi.
5. U manju vanglu stavite orahe, prelijte ih ključalom vodom sa šećerom. Promešajte varjačom da se napravi gušća smesa. Sipajte rum, ponovo promešajte varjačom. Kad se lepo sjedini, dodajte margarin i kesten-pire, a mućenje nastavite mikserom na manjoj brzini dok se ne izjednači.
6. Izvadite kalup iz frižidera, pa pripremljenu masu pažljivo izvrnite na tanjir za tortu. Polako nanesite fil tako da prekrije samo gornju površinu torte. Vratite u frižider da se hladi.
7. Kad se torta stegne, umutite šlag prema uputstvu s kesice i njime premažite tortu s gornje strane. Narendajte čokoladu preko šlaga.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus