1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati šećer, iseckani puter, jaje i mleko, pa sve izmesiti u ujednačeno testo. Uviti u foliju i držati 30 minuta u frižideru.
2. Procediti višnje i sačuvati sok. Oko 100 ml soka dopuniti vodom do 500 ml. Razmutiti gustin u 3 kašike dobijenog soka, a u ostatku prokuvati prut cimeta i šećer. Umešati razmućeni gustin, prokuvati i vratiti nazad višnje. Prokuvati, skinuti sa ringle i izvaditi prut cimeta. Umešati amareto.
3. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
4. Razviti testo iz frižidera na radnoj površini posutoj brašnom i plehom izvaditi krug. Staviti testo u pleh i izvući ivice. Preko testa sipati višnje i odozgo staviti trake koje ste napravili od ostatka testa. Peći kolač oko 40 minuta, izvaditi ga iz okvira i kad se ohladi, iseći na parčiće i služiti.
Kolač sa višnjama
I kad nije sezona višanja možete uživati u njihovom slatko-kiselom ukusu.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus