1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati šećer, iseckani puter, jaje i mleko, pa sve izmesiti u ujednačeno testo. Uviti u foliju i držati 30 minuta u frižideru.

2. Procediti višnje i sačuvati sok. Oko 100 ml soka dopuniti vodom do 500 ml. Razmutiti gustin u 3 kašike dobijenog soka, a u ostatku prokuvati prut cimeta i šećer. Umešati razmućeni gustin, prokuvati i vratiti nazad višnje. Prokuvati, skinuti sa ringle i izvaditi prut cimeta. Umešati amareto.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

4. Razviti testo iz frižidera na radnoj površini posutoj brašnom i plehom izvaditi krug. Staviti testo u pleh i izvući ivice. Preko testa sipati višnje i odozgo staviti trake koje ste napravili od ostatka testa. Peći kolač oko 40 minuta, izvaditi ga iz okvira i kad se ohladi, iseći na parčiće i služiti.


Sastojci:

Za prhko testo:
350 g brašna
kašičica praška za pecivo
75 g šećera
170 g hladnog putera
1 jaje
50 ml mleka

Za fil:
2 tegle kompota od višanja
40 g gustina
220 g šećera
1/2 prutića cimeta
2 kašike amareta