1. Amaretine stavite u plastičnu kesicu za zamrzivač pa smrvite oklagijom i rasporedite po dnu pripremljenog kalupa. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Izmiksujte svež sir, šećer i limunovu koru pa postepeno umešajte u to gustin, sok od limuna, jaja i pavlaku. Mutite dok se ne napravi gust krem. Sipajte po amaretinima, a temperaturu u rerni smanjite na 160 stepeni.
3. Stavite pleh odmah u rernu i pecite oko 25 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata pa ostavite da se kolač tako hladi oko 30 minuta.
4. Onda ga izvadite i ostavite da se ohladi na vazduhu.
5. Kad se ohladi, stavite ga preko noći da odstoji u frižideru.
6. U džem umešajte 50 ml vode, zagrejte i poprskajte tortu, i odmah je iznesite na sto.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus