1. Amaretine stavite u plastičnu kesicu za zamrzivač pa smrvite oklagijom i rasporedite po dnu pripremljenog kalupa. Rernu zagrejte na 180 stepeni.


Sastojci:

250 g amaretina (italijanskog keksa od badema)
400 g svežeg sira
sok i rendana kora 1/2 neprskanog limuna
2 kašičice gustina
50 g šećera
2 jajeta
150 g kisele pavlake
100 g neke crvene džema (od jagoda ili brusnica)

2. Izmiksujte svež sir, šećer i limunovu koru pa postepeno umešajte u to gustin, sok od limuna, jaja i pavlaku. Mutite dok se ne napravi gust krem. Sipajte po amaretinima, a temperaturu u rerni smanjite na 160 stepeni.

3. Stavite pleh odmah u rernu i pecite oko 25 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata pa ostavite da se kolač tako hladi oko 30 minuta.

4. Onda ga izvadite i ostavite da se ohladi na vazduhu.

5. Kad se ohladi, stavite ga preko noći da odstoji u frižideru.

6. U džem umešajte 50 ml vode, zagrejte i poprskajte tortu, i odmah je iznesite na sto.