1. Zagrejte rernu na 190 stepeni i na pleh stavite papir za pečenje.


Sastojci:

4 tikvice

1 kašika maslinovog ulja

230g mlevenog mesa (ćurećeg, pilećeg, svinjskog...) 

½ male kašike origana

½ male kašike bosiljka

so i biber po ukusu

1 + ½ šolje marinara sosa (može i običan sos od paradajza)

2/3 čaše narendanog mocarela sira

¼ šolje malih feferona

¼ čaše narendanog parmezana

2. Isecite svaku tikvicu horizontalno na pola, a zatim izvadite sredinu ostavljajući oko 1cm mesa unutra. Ostatak sačuvajte za neki drugi put.

3. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj jačini. Dodajte mleveno meso, origano, bosiljak, so i biber. Pržite dok meso ne porumeni (između 3 i 5 minuta). Prospite višak ulja i masti i dodajte marinara sos. Sve mešajte oko 1-2 minuta.

4. Dobijenu smesu ravnomerno sipajte u svaku tikvicu i pospite preko mocarelu i feferone (opciono). Stavite ih u rernu i pecite dok se sir ne otopi, a tikvice omekšaju (oko 12-15 minuta).

5. Odmah servirajte i ukrasite parmezanom po želji. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zenskimagazin.rs