1. Umutiti sve sastojke za koru, pa peći oko 20 minuta. Skuvati preliv, pa izliti na toplu koru i ostaviti da se hladi.


Sastojci:

Kora:

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašičice kakaa
1 prašak za pecivo

Preliv:

250 ml vode
250 g šećera

Fil:

500 ml mleka
8 kašika šećera
9 kašika brašna
2 kašike šećera u prahu
250 g margarina

Glazura:

100 g čokolade
malo vode

2. 300 ml mleka staviti da prokuva. U međuvremenu, u preostalih 200 ml mleka razmutiti 8 kašika šećera i 9 kašika brašna. Kada mleko provri, dodati mu smesu sa brašnom i šećerom i kuvati 1-2 minuta.

3. Margarin dobro umutiti sa 2 kašike šećera u prahu, dodati ohlađenom filu, pa još malo umutiti. Fil rasporediti preko kore.

4. Otopiti 100 g čokolade sa malo vode i preliti preko kolača. Po želji, kolač možete dodatno dekorisati rendanom čokoladom ili ukrasnim mrvicama. Po želji ne morate praviti glazuru, možete samo prekriti kolač krupno rendanom čokoladom.