1. Obložiti kalup za hleb veličine 9x19 cm papirom za pečenje. Staviti sa strane. 


Sastojci:

Sladoled:

1 limenka (400 ml) punomasnog kokosovog mleka (iz frižidera) 

3 zrele banane

1/2 šoljice (120 ml) maslaca od kikirikija 

1 kašičica ekstrakta vanile 

šaka sirovog kikirikija 

prstohvat morske soli 

Sloj s karamelom 

1/2 šoljice (120 ml) maslaca od kikirikija 

10 svježih urmi bez koštica 

4 žlice ekstra devičanskog kokosovog ulja 

1/2 šoljice (160 ml) punomasnog kokosovog mlijeka 

1/2 kašičice ekstrakta vanile

prstohvat morske soli 

glazura od čokoladnog preliva 

grubo naseckani lešnici, za ukrašavanje 

2. Otvoriti limenku kokosovog mleka, izvadi gustu belu kremu i stavi je u blender.

3. Dodati banane, maslac od kikirikija i vanilu i miksati dok ne bude glatko.

4. Uliti sladolednu mešavinu u pripremljeni kalup. U manjoj posudi pomešati kikiriki i so pa posuti po sladoledu i stavi sa strane.

5. Staviti sve sastojke za karamelni sloj u blender pa miksati dok ne bude glatko. Po potrebi dodati malo vode da se dobije konzistenciju glatkog karamel preliva. Otprilike polovinu preliva izliti na sladoled. Ostatak sačuvaj sa strane.

6. Staviti kalup u zamrzivač na oko 3 sata ili dok se ne stvrdne. Izvadi sladoled iz kalupa i stavi ga na tanjir za posluživanje.

7. Izliti ostatak karamelnog preliva na tortu, a na njega izliti čokoladnu glazuru. Posuti grubo mlevenim lešnicima. Pusti da torta malo otpusti (da bi se lakše rezala).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukus

Izvor: zdravakrava.24sata.hr