1. Obložiti kalup za hleb veličine 9x19 cm papirom za pečenje. Staviti sa strane.
2. Otvoriti limenku kokosovog mleka, izvadi gustu belu kremu i stavi je u blender.
3. Dodati banane, maslac od kikirikija i vanilu i miksati dok ne bude glatko.
4. Uliti sladolednu mešavinu u pripremljeni kalup. U manjoj posudi pomešati kikiriki i so pa posuti po sladoledu i stavi sa strane.
5. Staviti sve sastojke za karamelni sloj u blender pa miksati dok ne bude glatko. Po potrebi dodati malo vode da se dobije konzistenciju glatkog karamel preliva. Otprilike polovinu preliva izliti na sladoled. Ostatak sačuvaj sa strane.
6. Staviti kalup u zamrzivač na oko 3 sata ili dok se ne stvrdne. Izvadi sladoled iz kalupa i stavi ga na tanjir za posluživanje.
7. Izliti ostatak karamelnog preliva na tortu, a na njega izliti čokoladnu glazuru. Posuti grubo mlevenim lešnicima. Pusti da torta malo otpusti (da bi se lakše rezala).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukus
Izvor: zdravakrava.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus