1. Zemičku potopiti u hladnu vodu. Dobro ocediti kukuruz. Očistiti crni luk i sitno ga iseckati. Oprati i očistiti mladi luk i iseći na kolutove. Opran peršun sitno iseckati. Oprati i osušiti papriku. Svakoj odseći vrh sa peteljkom, odstraniti semenke. Meso paprike sa odsečenim vrhom se može iseckati na kockice.


Sastojci:

zemička
manja konzerva kukuruza (oko 140 g)
crni luk
2 struka mladog luka
1/2 veze peršuna
4 paprike
500 g mešanog mlevenog mesa
jaje
so, biber
slatka aleva paprika
125 ml supe od povrća
100 g rendanog kačkavalja

2. Omekšalu zemičku izgnječiti viljuškom, pa je pomešati sa mlevenim mesom, lukom i jajem. Dodati so, biber i alevu papriku. Dobro zamesiti. Zatim dodati mladi luk, peršun i kukuruz i nakockice iseckanu papriku. Još jednom dobro pomešati. Masom napuniti paprike. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

3. Supu sipati u dublju vatrostalnu činiju. Poređati papriku i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u rerni 45 min. Paprika se može servirati sa odsečenim poklopcima.