1. Preliv za paprike s kupusom skuvajte dan ranije kako bi se dobro ohladio. Osnovna mera za ovaj recept je: 1 l sirćeta, 3 l vode, 250 g šecera, 200 g soli, po kesica vinobrana i konzervansa, 20-30 g bibera. Naravno, ovu meru možete da povećavate ili smanjujete, ali odnos mora da ostane isti.


Sastojci:

4 kg paprika babura
4 kg rendanog kupusa
1 l sirćeta
3 l vode
250 g šećera
200 g soli
kesica vinobrana
kesica konzervansa
20-30 g bibera

2. Sve sastojke stavite u veću šerpu da provre, pa kuvajte još 15 minuta i ohladite. Količina paprika i kupusa zavisi od veličine tegle. Operite paprike i ostavite ih da se cede. Za to vreme izrendajte kupus i posolite ga. Promešajte varjačom, a još bolje bi bilo da rukom mešate i stiskate kupus. Ostavite 10 minuta da kupus omekša.

3. Paprike punite kupusom, i kad napunite teglu, okrenite je naopako i prospite višak vode. Vratite teglu u normalan položaj, pa nalijte paprike s kupusom hladnim prelivom. Povežite i stavite na hladno mesto.