1. Crni i beli luk sitno naseckajte, paprike isecite na kockice, pelat ocedite, krompir isecite na deblje štapiće, a pile očistite i isecite na manje komade.
2. U šerpu na tri kašike ugrejanog ulja stavite komade piletine i pržite ih sa svih strana. Posle 10-ak minuta piletinu izvadite i posolite, a na masnoći u kojoj je bila piletina pržite obe vrste luka 2-3 minuta povremeno mešajući. Zatim dodajte paprike, i njih pržite 2-3 minuta da malo omekšaju.
3. Na kraju dodajte pelat, krompir, sos od ljutih papričica i lovor. Promešajte, vratite piletinu, ulijte bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 45 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus