1. Prethodno zagrejte rernu na 190 stepeni, a vatrostalnu posudu u kojoj planirate peći krompire namastite s jednom kašikom maslaca.


Sastojci:

1 kg krompira

5 kašika maslaca

1 crveni luk

3 čena belog luka

1 kašika senfa

400 ml pavlake za kuvanje

75 grama rendanog sira 

½ čajne kašičice muskatnog oraščića

so i biber po želji

2. U većem loncu rastopite četiri preostale kašike maslaca na umerenoj temperaturi. Dodajte naseckani luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta dok ne postane proziran. Zatim dodajte očišćeni beli luk i dinstajte još minut.

3. Dodajte senf i pavlaku i pustite da umak zavrije. Ubacite očišćene krompire naseckane na tanke kriške i dinstajte ih četiri do pet minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.

4. Prelijte krompir s pavlakom u vatrostalnu posudu, a na vrh ravnomerno rasporedite rendani sir u jednom sloju.  

5. Pecite u rerni oko 25 do 30 minuta dok sir ne postane zlatnožut, a krompiri budu u potpunosti pečeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/