1. Prethodno zagrejte rernu na 190 stepeni, a vatrostalnu posudu u kojoj planirate peći krompire namastite s jednom kašikom maslaca.
2. U većem loncu rastopite četiri preostale kašike maslaca na umerenoj temperaturi. Dodajte naseckani luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta dok ne postane proziran. Zatim dodajte očišćeni beli luk i dinstajte još minut.
3. Dodajte senf i pavlaku i pustite da umak zavrije. Ubacite očišćene krompire naseckane na tanke kriške i dinstajte ih četiri do pet minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
4. Prelijte krompir s pavlakom u vatrostalnu posudu, a na vrh ravnomerno rasporedite rendani sir u jednom sloju.
5. Pecite u rerni oko 25 do 30 minuta dok sir ne postane zlatnožut, a krompiri budu u potpunosti pečeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus