1. Rastvoriti oko 80 g šećera u vreloj kafi . Želatin natopiti u hladnoj vodi. Izmešati žumanca, 20 g šećera i vanilin šećer, pa kremasto umutiti na pari. Dodavati u krem kafu, malo po malo i mutiti. Rashladiti masu, pa rastopiti oceđeni želatin, umešati i staviti u frižider na 30 minuta. Umutiti 250 ml slatke pavlake i umešati u krem kad počne da želira.
2. Obložiti peki papirom dno i ivice okvira za kolače (ø 26 cm). Sipati krem i hladiti oko 4 sata.
3. Izručiti želiranu masu na podlogu za kolače. Skratiti piškote tako da su duže za oko 3 cm u odnosu na debljinu želirane mase. Donje delove piškota poprskati viskijem i ređati uz želiranu masu po ivici. Umutiti pavlaku sa 30 g šećera i ukrasiti kolač, uz piškote. Posuti čokoladom i hladiti do služenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus