1. Izmrviti kvasac i razmutiti ga u toplom mleku. Dodati puter, šećer, so i na kraju brašno. Umesiti testo, pokriti ga i ostaviti da naraste (oko 45 minuta).
2. Penasto umutiti puter, dodati mu šećer i na kraju cimet.
3. Zagrejati rernu na 225 stepeni. Razviti testo u pravougaonik, premazati ga filom i uviti u rolat. Seći kolutiće, širine otprilike 1-2 cm i ređati ih uspravno na pleh obložen pek papirom. Ostaviti pužiće da narastu oko pola sata. Premazati ih jajetom i peci oko 15 minuta.
Švedski pužići sa cimetom
Slatki, topli, mirisni...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus