1. Umutite 4 belanceta s 200 g šećera i kašikom sirćeta. Sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 100 stepeni oko sat vremena.
2. Na isti način ispecite još 2 kore. One se u stvari više suše nego što se peku.
3. Za fil umutite žumanca sa šećerom dok ne pobele, dodajte brašno, pa sve razmutite s malo mleka i sipajte u preostalo mleko, stavite na vatru i kuvajte kao puding, neprestano mešajući varjačom.
4. Kad se dovoljno zgusne, sklonite s vatre i ohladite.
5. Posebno umutite maslac sa šećerom u prahu. Sjedinite maslac i ohlađen fil kuvan na pari. Sve dobro umutite.
6. Fil podelite na 2 dela. Prvi deo ostavite kakav jeste, a u drugi stavite otopljenu čokoladu. Šlag umutite prema uputstvu.
7. Tortu filujte na sledeći način: kora, čokoladni fil, kora, žuti fil, kora. Celu tortu obložite šlagom i ukrasite po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus