1. Umutite 4 belanceta s 200 g šećera i kašikom sirćeta. Sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 100 stepeni oko sat vremena. 


Sastojci:

12 belanaca

600 g šećera

3 kašike belog sirćeta

Fil:

1 l mleka

12 žumanaca

250 g maslaca ili margarina

10 kašika šećera

6 kašika brašna

250 g šećera u prahu

100 g čokolade

Dekoracija:

4 kesice šlaga + mleko prema uputstvu

2. Na isti način ispecite još 2 kore. One se u stvari više suše nego što se peku. 

3. Za fil umutite žumanca sa šećerom dok ne pobele, dodajte brašno, pa sve razmutite s malo mleka i sipajte u preostalo mleko, stavite na vatru i kuvajte kao puding, neprestano mešajući varjačom. 

4. Kad se dovoljno zgusne, sklonite s vatre i ohladite. 

5. Posebno umutite maslac sa šećerom u prahu. Sjedinite maslac i ohlađen fil kuvan na pari. Sve dobro umutite. 

6. Fil podelite na 2 dela. Prvi deo ostavite kakav jeste, a u drugi stavite otopljenu čokoladu. Šlag umutite prema uputstvu. 

7. Tortu filujte na sledeći način: kora, čokoladni fil, kora, žuti fil, kora. Celu tortu obložite šlagom i ukrasite po želji.