Ne znamo za vas, ali nama su omiljene poslastice one koje brzo napravimo, a izgledaju kao da smo se trudili celog dana. Obično za takve poslastice koristimo keks kao osnovu, jer nema pečenja kora i dugog čekanja. Filovi mogu biti različiti, zavisi od toga šta volite, da li sa pudingom ili slatkom pavlakom. 

Pred vama je jedan lagan i brz recept za kremastu tortu. Uživajte.

Sastojci:

Baza

  • 80 g (7 kom.) čokoladnih kolačića 
  • 30 ml mleka + 1 kašičica šećera ako želite slađe

Fil za tortu

  • 600 g slatke pavlake
  • 240 g kondenzovanog mleka
  • 20 g vanilin šećera
  • 12 grama želatina
  • 60 ml mleka

Preliv 

  • 20-25 grama kakaoa

Priprema:

Razmutite šećer u mleku, sipajte u tanjir pa umačite keks i ređajte na tacnu. Stavite obruč. Za fil umutite pavlaku, dodajte vanilin šećer i kondenzovano mleko pa još malo mutite dok se sve ne sjedini, a smesa ne udvostruči. Želatin zagrejte sa mlekom u mikrotalasnoj ili na šporetu. Dodajte zatim kašiku - dve prethodne smese u želatin i mešajte dok ne postane kompaktno. Potom želatin sipajte u smesu koju ste prethodno napravili i mutite mikserom. Sipajte fil preko keksa pa ostavite da se hladi 2-3 sata u frižideru. Kada se torta stegla pospite je kakaom i skinite obruč.

Pogledajte u galeriji postupak pripreme:

Printscreen/Youtube/Вкусно Просто Быстро – Домашняя кухня Brza torta sa keksom korak po korak