Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPECITE KORU U TIGANJU, PA PREKO SIPAJTE 2 FILA: Slojevita torta koja deluje komplikovano, a u stvari je super laka

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ako želite da oduševite goste na nekoj proslavi, onda napravite tortu sa korom za koju vam je potreban tiganj.

Slojevita torta Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Torte ili kolači koji se ne peku su idealni za sve vrste proslava, ali i kada vam se jede nešto slatko, a mrzi vas da pečete patišpanj, pa razne filove i glazure. Ova torta možda na prvi pogled deluje kao da vam treba puno vremena za pripremu, ali vam neće oduzeti mnogo. Uz malo truda i strpljenja dobićete prelepu poslasticu od izmrvljenog testa, kao i sa 2 različita fila. 

Sastojci:

  • 250 g brašna 
  • 150 g hladnog putera 
  • 80 g šećera 

Za fil:

  • 2 jajeta 
  • 150 g šećera 
  • 500 ml mleka 
  • 50 g brašna 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 70 g putera 
  • 150 g čokolade 
  • 150 ml slatke pavlake 

Možda će vas zanimati

Priprema:
U brašno izrendajte ledeni puter, pa dodajte šećer. Prstima sjedinite da dobijete mrvičasto testo, pa propržite u suvom tiganju. U mleko dodajte šećer, vanilin šećer i brašno. Promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje, pa dodajte puter i kuvajte uz mešanje dok se ne otopi. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom. U kalup sipajte prvo red "kore" u tanjem sloju, pa red belog fila, a onda red čokolade. Sve sipajte u tanjem sloju i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji sloj treba da bude "kora". Ohladite u frižideru sat vremena. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti