Kada su u pitanju kolači ili torte, oni koji se ne peku i ne oduzimaju vreme su nam uvek prvi izbor. Ova bogata torta je bolja nego švarcvald, oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite. Preko keksa se sipaju vanila i čokoladni fil, a između idu višnje. Sve to na kraju prelijte čokoladnom glazurom i ohladite. Toliko je dobra da možete da je poslužite i za slavu. 

Sastojci:

  • 400 g kakao keksa 
  • 200 ml mleka

Za fil: 

  • 120 g šlaga sa ukusom vanile 
  • 1,5 l mleka 
  • 100 g nutele 
  • 200 g višanja 

Za glazuru:

  • 50 g putera 
  • 50 g šećera 
  • 100 ml mleka 
  • 50 g kakaoa

Priprema:

Keks umočite u mleko i poređajte u tepsiju. Šlag sa ukusom vanile umutite sa mlekom (1,5 l). Podelite smesu na 3 dela i u jedan deo dodajte nutelu. Sjedinite. Treba da dobijete 2 bela i 1 crni deo. Preko keksa sipajte višnje, pa preko beli fil, zatim još jedan red keksa, pa crni fil. Opet ide red keksa, a onda i višnje. Na kraju ide još jedan red belog fila i keksa. Otopite sve sastojke za glazuru i sjedinite, pa sipajte preko kolača. Stavite u frižider na 2 sata.