Kada su u pitanju kolači ili torte, oni koji se ne peku i ne oduzimaju vreme su nam uvek prvi izbor. Ova bogata torta je bolja nego švarcvald, oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite. Preko keksa se sipaju vanila i čokoladni fil, a između idu višnje. Sve to na kraju prelijte čokoladnom glazurom i ohladite. Toliko je dobra da možete da je poslužite i za slavu.
Sastojci:
- 400 g kakao keksa
- 200 ml mleka
Za fil:
- 120 g šlaga sa ukusom vanile
- 1,5 l mleka
- 100 g nutele
- 200 g višanja
Za glazuru:
- 50 g putera
- 50 g šećera
- 100 ml mleka
- 50 g kakaoa
Priprema:
Keks umočite u mleko i poređajte u tepsiju. Šlag sa ukusom vanile umutite sa mlekom (1,5 l). Podelite smesu na 3 dela i u jedan deo dodajte nutelu. Sjedinite. Treba da dobijete 2 bela i 1 crni deo. Preko keksa sipajte višnje, pa preko beli fil, zatim još jedan red keksa, pa crni fil. Opet ide red keksa, a onda i višnje. Na kraju ide još jedan red belog fila i keksa. Otopite sve sastojke za glazuru i sjedinite, pa sipajte preko kolača. Stavite u frižider na 2 sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus