Koh je jedna od najlakših za pripremu srpskih poslastica. Italijani malo drugačije prave jer oni dodaju i karamel preliv, a takođe ga ne peku u rerni nego na pari. Kolač je lagan i ukusan, pa je samim tim i odličan izbor kada želite nešto lako, a ukusno. 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 600 ml mleka 
  • 160 g šećera 
  • 1 kašika ekstrakta vanile 

Za karamel sos:

  • 160 g šećera 
  • 60 ml vode 

Priprema:

Sipajte šećer i vodu u šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne dobije smeđu boju. Nemojte da mešate. Sipajte u vatrostalnu posudu i ostavite 10 minuta. Jaja umutite, pa dodajte šećer,vanilu i mleko i nastavite da mutite. Sipajte kroz sito preko karamel sosa. Pokrijte alu folijom, pa stavite u šerpu. Sipajte vodu do pola posude i poklopite. Kuvajte oko 50 minuta, pa izvadite. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa ohladite u frižideru nekih 2-3 sata. Pažljivo nožem odvojite ivicu kolača od posude i malo protresite, pa pomoću tanjira odvojite kolač. 

Izvor: Stvar ukusa