Kada u čokoladu dodate rum i mlevene lešnike i bademe dobijete fantastične sitne kolače za sve prilike. Fenomenalnog su ukusa, pa će se svi razgrabiti čim ih postavite na sto. Prave se od par sastojaka i ne zahtevaju uključivanje rerne.
Sastojci:
- 150 g crne čokolade
- 50 g maslaca
- 150 g mešano mlevenih lešnika i badema
- 4 kašike ruma
- 2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mevene lešnike i bademe, promešajte. Rum (2 kašike) i šećer zagrevajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smesu s čokoladom i promešajte. Dodajte preostali rum, promešajte i oblikujte kuglice.
Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stegnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, meveni keks, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus