Tiramisu je jedna od najpopularnijih poslastica širom sveta, čije se note međusobno prepliću tako da uvek poželite još malo ove ukusne poslastice. Kada se hrskavi komadi keksa nađu u mešavini sa maskarpone sirom i kafom uživaju apsolutno sva čula. 

Kao pravo osveženje za tople dane napravite domaći tiramisu sladoled koji će iduševiti sve ljubitelje ovog slatkiša, ali i one koji obožavaju kafu. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje piškota
  • 3 jajeta
  • 5 kašika šećera
  • 300 g neutralnog sira
  • 2 kašike instant kafe u granulama
  • 50 g čokolade

Priprema:

Na klasičan način pripremite kafu i dajte joj desetak minuta da se ohladi. Odvojite žumance od belanaca, a zatim unutar posude sa žumancima dodajte šećer i izmutite mikserom ili ručno, brzim pokretima kašike. Zatim u dobro izmućenu smesu dodajte sir. Potom umutite belanca sve dok se ne pretvore u beličastu smesu nalik na šlag. Piškote izlomite na manje komade, natopite ih pripremljenom kafom i sve zajedno sjedinite u veliku činiju. Odložite je u zamrzivač na šest sati i kada se potpuno stvrdne, sladoled je spreman. Pre služenja ga po želji ukrasite komadićima izlomljene čokolade.

Izvor: Stvar ukusa