Kolač sa keksom i filom od karamele se brzo i jednostavno pravi, a najteži deo je da čekate da se stegne u frižideru. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka,a dobićete slatkiš kao iz najbolje poslastičarnice.
Sastojci:
- 180 g putera
- 350 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 50 ml mleka
- 15 komada četvrtastog keksa
- 80 g čokolade
Priprema:
Umutite omekšali puter, pa dodajte kuvano kondenzovano mleko. Mutite zajedno da dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u poslastičarsku kesu sa probušenim vrhom.
Keks malo namočite u mleko, pa ređajte na pleh obložen prijanjajućom folijom, tako bude pet redova po tri komada. Špricem nanesite fil ravnomerno preko keksa, a potom uz pomoć folije spojite keks tako da dobijete oblik piramide. Dobro zamotajte i stavite da se hladi u frižideru na dva sata. Kada se ohladi ukrasite topljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus