Sastojci:
- 500 g dinje
- 200 ml slatke pavlake
- 200 ml punomasnog mleka
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
Recept za domaći sladoled od dinje:
Da biste napravili ovaj domaći sladoled prvo počnite sa pripremom dinje. Očistite je, pa isecite na kockice i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatki pire. Ostavite pire i pripremite ostale sastojke.
U šerpi pomešajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Zagrejte sastojke na srednjoj vatri, stalno mešajući dok se šećer potpuno ne rastvori, ali nemojte pustiti da proključa. Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se smeša malo ohladi. U ohlađenu mešavinu mleka i slatke pavlake dodajte pire od dinje.
Sipajte i ekstrakt vanile i dobro promešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim sipajte smesu u široku posudu i pokrijte je. Stavite u zamrzivač i ostavite da se hladi oko 4 sata, mešajući svakih sat vremena da razbijete kristale leda i dobijete kremastu teksturu. Kada sladoled postigne željenu konzistenciju, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da malo omekša pre serviranja.
Sladoled je savršena letnja poslastica, naročito ako je domaći. Možda ćete želeti da napravite i brzinski sladoled od banane kakav još niste probali.
Pročitajte kako se pravi domaći sladoled od malina
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom
Goveđi gulaš sa domaćim knedlama