Tri leće kolač je poznat po svojoj sočnosti, jer biskvit prelivamo sa 3 različite vrste mleka. Ovaj kolač čiji je recept pred vama se pravi malo drugačije, sastojci su jeftiniji, ali izgled i ukus podsećaju na popularan tri leće desert.
Ukoliko volite sočne i mlekaste poslastice, kao što je koh pogledajte recept u nastavku.
Sastojci:
- 250 g šećera
- 500 ml mleka
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
Priprema:
150 grama šećera sipajte u tiganj i stavite da se zagreva kako bi se karamelizovao. Gotov karamel izručite u vatrostalnu užu posudu. U mleko dodajte pola preostalog šećera pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Jaja umutite sa preostalim šećerom i vanilinim šećerpm, pa uz stalno mešanje, dodajte zagrejano mleko. Zatim smesu procedite kroz cediljku pa sipajte preko karamela. Tu vatrostalnu posudu stavite u veću vatrostalnu koja je do pola napunjena vodom. Pecite 40-45 minuta na 160 ° C. Nakon pečenja, stavite u frižider na 2-3 sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus