Kada vam se jede nešto slatko, a u kući imate jabuke onda će vas oduševiti ovaj recept. Ostale sastojke sigurno već imate, potrebno vam je samo malo vremena. Izdašan kolač koji se topi u ustima pri svakom zalogaju, idealan je uz popodnevnu kafu ili čaj. 

Sastojci:

Za fil:

  • 5 rendanih jabuka
  • 3 kašike šećera
  • 12 g vanilin šećera

Za koru:

  • 7 jaja
  • 120 g šećera
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika brašna
  • 12 g praška za pecivo

Priprema:

Jabuke pomešajte sa vanilin i običnim šećerom pa kuvajte deset minuta uz konstantno mešanje. Treba da dobijete mekanu pastu i da vam se šećer skroz otopi. Umutite cela jaja sa šećerom, potom dodajte ulje i mleko. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i ubacite u smesu. Lagano ručno mešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je izlijte u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni maksimum pola sata. Ostavite da se potpuno ohladi. Koru podelite na dva jednaka dela i prebacite u malo dublju posudu. Preko stavite fil od jabuka i potom preklopite drugom korom. Pospite šećerom u prahu i secite na trouglove.

Izvor: Stvar ukusa