Mekani biskvit natopljen mlekom, kremast fil i čokoladna glazura čine ovaj kolač neodoljivim. Pravi se jednostavno, i uspeva svima. Potrebno je samo da ispratite sledeće korake.

Sastojci:

Kora:

  • pola šolje (80 g) brašna
  • 5 kašika kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 160 g  šećera
  • 3 kašike mleka + 8 kašika za prelivanje
  • 3 kašike ulja

Fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 120 g krem sira 
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 1 pakovanje kremfiksa
  • 1 kašika kakaoa

Glazura:

  • 150 g čokolade
  • 80 ml mleka 

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao i sodu bikarbonu. U drugoj činiji umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Potom sipajte 3 kašike mleka i 3 kašike ulja, dodajte smesu sa brašnom i sve promešajte. Izlijte smesu u pleh koji ste podmazali puterom. Pecite 35 minuta na 170° C u zagrejanoj rerni!

Dok se to peče pravimo fil. Umutite slatku pavlaku, sir i šećer u prahu. Dodajte kremfiks i mutite i dalje. Žicom umešajte kakao.

Gotovu koru izbušite viljuškom ili slamčicom prelijte sa 8 kašika mleka. Premažite fil odozgo. Za glazuru istopite čokoladu sa mlekom pa prelijte preko fila. Ostavite tortu u frižideru 4 sata ili preko noći.

Izvor: Stvar ukusa