Neodoljivi kolači koji izgledom podsećaju na puslice, a ukusom nimalo. Prave se od džema ili voća, pa se uvaljaju u jogurt. Osvežavajući, ukusni i laki ovi sitni kolači su tako dobri da ćete ih stalno praviti, kada jednom probate. Odlični su i za slavsku trpezu, jer retko ko je imao priliku da jede predivan beli kolač punjen džemom ili voćem.
- Sastojci:
- 250 g smrznutog šumskog voća (može i džem)
- 3 kašike čia semenki
- 300 g grčkog jogurta
Priprema:
Voće odmrzite, pa izblendirajte. Pomešajte sa čia semenkama da se lepo sjedini. Tanjir obložite pek papirom i sipajte kašiku smese, ali gledajte da bude pravilnog oblika. Stavite u zamrzivač na 20 minuta. Uvaljajte u grčki jogurt i vratite u zamrzivač na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus