Žuti kolač sa višnjama je starinska poslastica koja se topi u ustima, a ako nikada niste pravili pravo je vreme da isprobate. Samo umutite sastojke za testo i dodajte višnje, pa ispecite. Ništa prostije za pripremu, a ukus nikad lepši. A ako ste pravili ovaj kolač sa višnjama, ali vam se često dešavalo da voće padne na dno testa, otkrivamo vam savršen trik. Sve što treba da uradite jeste da testo prvo ispečete 5 minuta, a onda da dodate voće.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 180 ml jogurta
- 260 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 300 g višanja
- 1 ravna kašika griza
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje i jogrut. Još malo sjedinite mikserom, a onda dodajte brašno i prašak za pecivo. Dobro umutite da se sastojci sjedine. Višnje odmrznite i iscedite višak vode, pa pomešajte sa grizom. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 5 minuta, a onda izvadite i poređajte višnje, pa pecite još 20 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus