Sastojci:
Za koru:
- 360 g mlevenog keksa
- 120 g otopljenog putera
- 60 g šećera
- 120 g kokosa
Za fil:
- 680 g krem sira, omekšanog
- 240 g šećera
- 3 velika jajeta
- 120 g kokosovog mleka
- 120 g kokosa
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 kašika limunovog soka
Za ukrašavanje:
- šećer u prahu za posipanje
- rafaelo kuglice
- kokosove mrvice
Recept za lagani beli kokos čizkejk:
Kako biste napravili čizkejk, prvo pripremiti koru. Zagrejte rernu na 163°C. U činiji pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, šećer i iseckani kokos. Utisnite smesu u pleh i pecite 10 minuta. Pustite da se ohladi.
Nakon toga napravite fil. U velikoj posudi umutite krem sir i šećer dok ne postane glatko. Dodajte jaja jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte kokosovo mleko, iseckani kokos, vanilin ekstrakt i limunov sok. Prelijte fil preko ohlađene kore.
Pecite 50-55 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata i ostavite da se kolač hladi 1 sat. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata, ili preko noći. Nakon toga pospite šećerom u prahu i ukrasite rafaelo kuglicama i kokosom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i osvežavajući mini čizkejk sa limunom.
Pročitajte kako se pravi sočni čizkejk sa pistaćima, višnjom i limunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Šareni čizkejk sa borovnicama
Uštipci sa sirom i ljutom paprikom
Kolač sa 2 vrste čokolade i suvim voćem
Slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom