Sastojci:

Za koru:

  • 360 g mlevenog keksa
  • 120 g otopljenog putera
  • 60 g šećera
  • 120 g kokosa

Za fil:

  • 680 g krem sira, omekšanog
  • 240 g šećera
  • 3 velika jajeta
  • 120 g kokosovog mleka
  • 120 g kokosa
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 1 kašika limunovog soka

Za ukrašavanje:

  • šećer u prahu za posipanje
  • rafaelo kuglice
  • kokosove mrvice
Savet za još ukusniji čizkejk:

Potrebno je da koristite sir koji nema jaku aromu.

Recept za lagani beli kokos čizkejk:

Kako biste napravili čizkejk, prvo pripremiti koru. Zagrejte rernu na 163°C. U činiji pomešajte mleveni keks, otopljeni puter, šećer i iseckani kokos. Utisnite smesu u pleh i pecite 10 minuta. Pustite da se ohladi.

Nakon toga napravite fil. U velikoj posudi umutite krem sir i šećer dok ne postane glatko. Dodajte jaja jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte kokosovo mleko, iseckani kokos, vanilin ekstrakt i limunov sok. Prelijte fil preko ohlađene kore.

Pecite 50-55 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata i ostavite da se kolač hladi 1 sat. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata, ili preko noći. Nakon toga pospite šećerom u prahu i ukrasite rafaelo kuglicama i kokosom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i osvežavajući mini čizkejk sa limunom.

Pročitajte kako se pravi sočni čizkejk sa pistaćima, višnjom i limunom

BONUS VIDEO

Japanski čizkejk od čokolade  Izvor: Japanski čizkejk od čokolade

StvarUkusa