Lagan kolač sa kajsijama, koji svako može da napravi. Testo sadrži slatku pavlaku, i samo po sebi je ukusno, čak i bez fila. Umesto kajsija možete da stavite i šljive, kruške, ..šta god volite. Odličan je kolač uz čaj.
Sastojci:
- Veličina kalupa duž unutrašnje ivice 24 cm
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 80 g putera
- 1 jaje
- 220 ml slatke pavlake
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 6 g vanilin šećera
- so po ukusu
- 8 kajsija
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom, vanilin šećerom i malo soli. Dodajte pavlaku pa promešajte špatulom, zatim brašno sa praškom za pecivo pa promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu. Poravnajte. Kajsije operite, izvadite koštice i presecite na pola. Stavljajte polovine na testo, ali pravite između razmak. Vreme i temperatura pečenja zavise od rerne. Preporuka je da se peče na 180 ° 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus